politika.edno.info

В момента може само да четете - версията на форума е много стара и поради обновяване на версията на PHP вече не функционира. Ползвайте форумите на forum.edno.info.
Коментари

 Нова тема  |  Начало  |  Към тази тема  |  Търсене  |  Вход   По-нова тема  |  По-стара тема 
 
Автор:  
Дата:   04.06.07 21:24

Dir.bg
>> Въпроси и помощ
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За общуването в нета...
Автор Awaken (всепознат)
Публикувано 21.05.07 15:32Ако си повърхностен или нямаш търпение и време да прочетеш това, което ще ти кажа..... просто го отмини! Ако не - може би нещо ще научиш...

Спецификата на виртуалното общуване е твърде различна от досегашните познати форми на човешко общуване. Тук се общува .... писменно. Значи четеш и написаното се отразява в съзнанието ти и ума ти и дава определени асоциации и рисува определени картини и представи.
ЗА ВСЕКИГО - ТЕ СА РАЗЛИЧНИ И ИНДИВИДУАЛНИ.
Липсват допълнителните информации, които съществуват при лични контакти в живота:
визуална картина за външния вид на човека - възраст и пол и излъчване, гримаси и др. телесни реакции.
слухова картина - интонацията на гласа, която помага да различим една мисъл казана на майтап и дружелюбно и....същата мисъл казана със злоба и осъждане.
Това са "липси" при виртуалното общуване.
Друга липса е също липсата на неограничено пространство за писане....
И като прибавим факта, че един разговор се води накъсано, на разни постинги и е лесно да се загуби нишката с течението на времето...... картината става пълна. Една картина на "окастрено общуване" на "непълно общуване" на "общуване, което допуска маса НЕДОРАЗУМЕНИЯ!"

Но да се върнем на темата на Алекс за Прем Рават.

Ще споделя моите виждания /както винаги/ без цитати и имитации.

Когато бъде пусната една нова тема - тя ще бъде прочетена от следните 3 категории хора-юзъри:

1.Такива, които никога не са чували за това.
Всред тях могат да се открият следните 2 категории:
а/ хора, които са с отворено съзнание и които имат искренното желание да научават нови неща постоянно.
б/ хора задръстени с разни схващания за "добро-лошо" и "правилно-погрешно" които щом видят нещо ново и автоматично се нахвърлят да го отрекат, оплюят и отхвърлят.

2.Такива, които са чували нещо по темата.
Всред тях могат да се открият следните 2 категории:
а/ добронамерени юзъри, които искат да споделят своите допълнителни бележки и информации по темата или просто да изразят несъгласие по една или друга гледна точка по един интелигентен и културен начин. Тяхното участие обогатява темата с нови гледни точки и я прави много интересна..... за всеки новодошъл.
б/ злонамерени юзъри. Това са юзъри с лични проблеми в живота и неудачи, които са ги озлобили и ожесточили. Те са станали комплексари. Никой в живота не им обръща внимание на това, което казват и....те намират в нета мястото, където да излеят своят яд, злоба и дори нихилизъм. Те умират за внимание и любов.... и го привличат в нета по най-брутални начини. С вулгарен език и псувни и крайно просташки епитети. Те могат да влезнат във всяка - и най-сериозна и приятна за всички тема и..... да я осерат за 0 време с простотиите и идиотщините си.
в/ юзъри, които само четат и не пишат нищо. Просто си траят и им стига да си обогатяват съзнанието с прочетеното.


Каква е "съдбата" на един скромен юзър попаднал на една тема?
/Никой няма всичкото време на света на разположение, за да чете всяка дума и мисъл на всеки юзър писал в темата..... и какво се получава?/
Новият посетител на една тема ще прегледа отгоре-отгоре темата и дебатите и знаете ли какво ще се получи?
В съзнанието му ще се набие .... не есенцията и смисъла на темата, а най-често това, което се повтаря многократно от юзърите писали по темата..... Ако повечето юзъри нападнат автора на една тема и го оплюват..... този юзър ще бъде "зомбиран" от тях и ще си каже: "Тази тема не заслужава интереса ми. Този юзър е луд, глупак, изкуфял и смахнат и т.н. и т.н." И може би ще пропусне да научи нещо важно в своя живот. Нещо, което може да промени живота му към....по-добро.
Повечето юзъри са повърхностни и влизат в Клубове, за да се разтушават с празни приказки..... Но има тематични клубове, които могат да играят огромна просветителска роля за всички. Ако не се злоупотребява в тях. Да.
Всеки говори за Матрицата, за Системата, за Бели и Черни ложи и за това как ни зомбясват и манипулират разни сили и формации.... Но някой дава ли си сметка, че всеки иска да манипулира другите навсякъде и....тук в нета. Как, по какъв начин? Ами много просто:
- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека.

- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека.
- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека.
- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека.
- Това, което мисля и казвам аз е най-най-най- верното и адекватното на света. Всяка твоя мисъл, всяка твоя дума съм в състояние да оспорвам, нападна и оплюя и отрека.Питам аз всички:
Не се ли е превърнало това в едно МОТО из клубовете?
Не се ли практикува от маса юзъри и неудачници-комплексари лузъри поголовно и безпрепятствено.... дори и в клубове с "мод".


Напр. някой пуска една тема и.....някой юзър /от гореспоменатите/ нахълтва и почва да коли и беси. Да говори на ангро врели-некипели и да задръства темата с фалшиви "факти" и изопачения и прави всичко възможно да отрече казаното от този юзър в темата му. И то....без да си има и хабер от материята на темата. Това не е ли "антиреклама". Да се опитваш да манипулираш мнението на юзърите в негативна посока, само защото ти не се интересуваш от темата и защото си ....комплексар и озлобен лузър в своя живот. Не ставаш ли ти инструмент на "Системата" на "Матрицата" които имат за цел да държат всички в блатото на невежеството и Мрака?
За кого работиш ти с това си поведение?


Тема поради [re: Awaken]
Автор Биcмapk (Железен Канцлер)
Публикувано 21.05.07 16:22фундаменталното и значение, тоя път ще ти оставя темата тук, Орчо, въпреки очевидната и дивергенция с клубната тематика.
Дето се вика, да не съм някой закапачен шарлатанин, като твоя пишман гуру Прям Креват ли беше.


Тема Един въпрос и една молба за помощ [re: Биcмapk]
Автор Aлekc (ПроГностик)
Публикувано 21.05.07 23:02Уважаеми почитателю на Ото фон Бисмарк - един държавник, когото и аз много тача, тъй като с тези си думи хвърляте без да искате камъни и в моята градина, ще си позволя да взема дума по въпроса.

Наскоро именно аз пуснах в клуб "Йога" един безпристрастен информационен материал за човека, когото тук доста неизискано и според мен несправедливо сте нарекли пишман гуру Прям Креват.

След като се запозна с този мой материал за Прем Рават, един от модераторите на споменатия клуб "Йога" възкликна:

Това е чудесно. Радвам се че Оро има такъв готин гуру.

Това ми дава основание да смятам, че може би и Вие, уважаеми господине, ако се запознаете малко по-отблизо с личността и активността на Прем Рават, ще си промените мнението по този въпрос.

Затова си позволявам, уважаеми г-н Бисмарк, да ви поканя най-любезно да прегледате моята публикация за Прем Рават.

Ще ви бъда благодарен, ако споделите след това с мен и аудиторията Вашите впечатления за моята публикация и за самия Прем Рават.

Това е моят въпрос към вас, уважаеми господине!

И това е помощта, за която най-учтиво Ви моля.

Ние не можем да умрем, защото просто никога не сме се раждали.
Тема Re: поради [re: Биcмapk]
Автор Awaken (всепознат)
Публикувано 21.05.07 23:21Поради фундаменталното и значение, тоя път ще ти оставя темата тук, Орчо, въпреки очевидната и дивергенция с клубната тематика.

1.Поради фундаменталното и значение ТАЗИ ТЕМА ПАСВА ЗА ВСЕКИ КЛУБ.

"Дето се вика, да не съм някой закапачен шарлатанин, като твоя пишман гуру Прям Креват ли беше."

2.Тази реакция и поведение бяха описани в темата много ясно.
Това бе поведение на един пубер-комплексар, а не на "админ" !!!
Рибата се вмирисва от главата.
А Клубовете са на това дередже печално.....именно поради пишман-админите!Отговор на това съобщение
 
 
Автор:  
Дата:   04.06.07 22:19

Тема Видин остана [re: Salem]
Автор Биcмapk (Железен Канцлер)
Публикувано 03.06.07 22:42

в лятото днес с 33 градуса следобед.
С такова неудоволствие го напуснах, при това чак в седем привечер.
В супера ме гладаха с късите гащи хаки и юнашка фанелка с мускули, барабар с черния августовски тен, като дошъл от друг свят.

Отговор на това съобщение
 
 
Автор:  
Дата:   04.06.07 22:20

Тема Днес разбрах, че онова
Автор Биcмapk (Железен Канцлер)
Публикувано 01.06.07 23:33малкото момиченце, Дари, ако не се лъжа, е починало. Помните, онова, за което състрадателните хора от цяла България преди време събираха стотинки.
Тук ще сложа наметка за самия себе си-утре да не забравя да споделя с един човек една идея за смъртта на думите, отмирането на някои от тях, вследствие на отмирането на понятията и предметите, които обозначават, една божествено точна идея на Калин Донков , прочетена в днешния "Сега".

Винаги са ме вбесявали лицемерно вярващите, каквито, без съмнение, са голяма част от тук пишещите/не всички!!/.

Но въпросът ми е съвсем практически насочен: Когато казваме " Господ да го духа", кому трябва да го духа този Демиург Вселенски, който оставя подобни невинни същества да страдат, дава им мнима надежда за живот и след това им го отнема?
Изобщо не слахгам в сметката нас, носещите на всякакви изстрадани андеждички и отнемането им в най-беззащитните ни моменти-майната ни на нас- дъртите и в разцвета си.
Майната му и на измисления ви бог, но защо малкото дете.
Защо?
И КОМУ го ДУХА измисленото копеленце??
Лека му пръст на невинното създание.

Отговор на това съобщение
 Списък с форуми  |  Дървовиден изглед   По-нова тема  |  По-стара тема 


 Списък с форуми 
 User Login
 User Name:
 Password:
 Remember my login:
   
 Forgot Your Password?
Enter your email address or user name below and a new password will be sent to the email address associated with your profile.


НАЧАЛНА СТРАНИЦА

FORUMS' PAGE VIEWS SINCE 22-JAN-2004